Wandelcoaching

"De kracht van de stilte van de natuur"

Stress van het dagelijks leven

We leven in een behoorlijk drukke maatschappij en vaak leven we meer met ons hoofd dan met ons hart. Er zijn veel prikkels in het dagelijkse leven en daardoor staan we (onbewust) constant op actief. Dit kan veel stress en onrust veroorzaken.

Een beetje stress is niet erg, dat hoort bij het leven en kan juist net dat duwtje zijn voor een bepaalde beslissing bijvoorbeeld. Maar als stress en onrust op de voorgrond aanwezig zijn en je dagelijkse leven beïnvloeden, dan ben je niet meer in balans… Dan is het zeker tijd om wat anders te gaan doen. Wandelcoaching op de Veluwe!

Wandelen werkt stress verlagend

Wandelen in de natuur, in het bos of op de hei werkt stress verlagend. Uit onderzoek blijkt dat wandelen in de natuur een enorme toename van positieve gevoelens, energie en creativiteit verstrekt. Tijdens het wandelen (buiten je comfortzone) worden alle zintuigen geactiveerd waardoor je energie weer lekker gaat stromen.

Als je bewust ademhaalt en je longen vult met de schone zuurstof van het bos, voel je je al snel een stuk rustiger. Door alles bewust waar te nemen wat je ziet , hoort, ruikt en voelt onder je voeten, leef je echt in het hier en nu. Dit is tevens een mooie en waardevolle oefening. Een mindfulness oefening waardoor je meer in je eigen kracht komt te staan.

Leer luisteren naar je innerlijke zelf

Wat we ook vinden in de natuur is de stilte. De kracht van de stilte in de natuur laat je zeker dichter bij jezelf komen en door de stilte kan je jezelf ook weer horen. Door ons drukke bestaan is er weinig tot geen echte stilte meer. Dat is ook een reden waarom we onze ziel niet meer horen/voelen en steeds verder verwijderd raken van onszelf. Van onze dromen, verlangens, en onze authenticiteit.

Door de stilte op te zoeken zal de magische natuur je helpen met het luisteren naar je innerlijk zelf. Door contact te maken met je innerlijke stem (je eigen natuur) kom je bij je eigen antwoorden. Durf jij te voelen wat je diepste wensen zijn?

Bewandel de weg terug naar jezelf

De kracht van wandelcoaching samen met mij op de Veluwe zit in de een-op-een coaching. Ik wandel letterlijk een tijdje naast je en samen zijn we in beweging. De voorwaarde van energie is ook dat het wilt blijven stromen zodat er geen blokkades ontstaan of dat blokkades juist opgelost kunnen worden.

Door de kracht van de natuur loopt het gesprek vanzelf, ontstaan er fijne en mooie stiltes, en voel je de oeroude wijsheid van het bos. Dat geeft je nieuwe inzichten, een andere kijk op je leven, creatieve oplossingen en leert je de kracht van het hier en nu. Eén zijn samen met de natuur, je bent tenslotte ook een onderdeel van de natuur. Bewandel de weg terug naar jezelf.

The earth does not belong to us, we belong to the earth. Celebrate earth every day!

Inspiratieboards - Inspiratie Coach Veluwe

Inspiratieboards

Het inspiratieboard is een zeer krachtig middel dat jou helpt en motiveert om aan jouw dromen te blijven werken. Zodat jij uiteindelijk jouw droomleven kunt manifesteren.

Access Bars®- Inspiratie Coach Veluwe

Access Bars®

Meer rust, ruimte en ontspanning in je hoofd en in je lichaam. Met een Access Bars® sessie worden blokkades in je energiebanen vrijgemaakt, zodat de energie weer kan stromen.